- 1 קופסה של סלמון ורוד או אדום בשימורים
- 1 תפוח אדמה גדול, מקולף וחתוך לקוביות
- 1 ביצה גדולה
- 2 כפיות בצל רוק קצוץ
- מלח, פלפל ושום גבישי לפי הטעם
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח ומבשלים את תפוחי אדמה עד להתרככות. מסננים ומקררים. מסננים את הסלמון מנוזלים ומניחים בקערה עם הביצה, התבלינים והבצל הירוק. מערבבים.
מועכים את תפוחי האדמה היטב, מוסיפים לבלילה. מערבבים היטב. מחממים את השמן במחבת וצרים לביבות. מטגנים עד הזהבה בשני צדדים ומוצירים על צלחת מרופדת במגבת ניר.
לאפייה: מרפדים תבנית אפי' בניר פרגמנט, מתיזים מעט שמן, מניחים את הלביבות על התבנית ואופים בתנור בינוני.
]]>