- 10 פרוסות לחם לבן
- 1/3 כוס חמאה מומסת
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית קנמון
אופן ההכנה:
מסירים מהלחם את הקליפה הקשה, ומרדדים דק כל פרוסה. מערבבים את הסוכר והקנמון בצלחת שטוחה. חותכים את תפוחי העץ המוכנים לקוביות קטנות מאוד. על כל פרוסת לחם שוטחים כשתי כפות מילוי, ומגלגלים לרולדה. טובלים במעט חמאה מומסת ומגלגלים לתוך תערובת הקנמון והסוכר.
מניחים על תבנית מרופדת בניר אפי' עם הה"תפר" למטה. אופים בתנור חם עד הזהבה או עד הקריספיות הרצויה.
למילוי:
4 תפוחי עץ
3 כפות מים
2 כפות חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
1 כפית קנמון
1/3 כוס סוכר
1 כף + 1 כפית קורנפלור
2 כפות מים
אופן ההכנה:
קולפים את התפוחים, וחותכים לקוביות. ממיסים את החמאה עם הקנמון על להבה בינונית. מוסיפים את התפוחים, הסודר ושלוש כפות מים. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים 4-6 דקות כאשר מערבבים מידי פעם. מערבבים את הקורנפלור עם 2 כפות מים ומערבבים עד שזה תערובת חלקה לגמרי. מוסיפים תוך עירבוב לתפוחים, וממשיכים לבשל עוד דקה עד שהתערובת מבעבעת. מקררים ושומרים בכלי אטום, רצוי מזכוכית.
]]>