- סלסלת פטריות טריות, קשות
- 2 גבעולי סלרי
- 2 גזר
- נתח דלעת
- 2 קישואים
- 2 שיני שום קצוצים
- 1 בצל קצוץ
- מלח
- שמן לאידוי
- פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס גריסי פנינה שטופים
- מים
- פפריקה חריפה ומתוקה לבחירה
אופן ההכנה:
חותכים את הירקות לקוביות קטנות. בסיר כבד מחממים את השמן, ומאדים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הפטריות, מקפיצים קלות. מוסיפים את הסלרי, ומקפיצים בשמן. מוסיפים את הגריסים, ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים עד שהגריסים רכים. מוסיפים את שאר הירקות, ולפני ההגשה מוסיפים את הפטרוזיליה.
לארוחה חלבית אפשר להוסיף חתיכת חמאה או מעט שמנת מתוקה להעשרה. מגישים חם.
]]>