מרכיבים:
- 1 מנת רבע עוף - חזה על העצם פלוס כנף, וגרון
- בצל גדול
- 12 כוסות מים
- מלח לפי הטעם
- ירקות: גזר, נתח דלעת, קישוא, קולרבי או לפת, גזר לבן (פטרושקה) נצח כרוב ירוק - לבחירה - שלמים או חתוכ
- 2 גבעולי כרפס או סלרי ראש
- עלי פטרוזיליה ומעט שמיר
אופן ההכנה:
ממלאים את הסיר במים, שמים את העוף והבצל בתוכו ומבשלים על להבה גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים ומשלים כ34 שעה עד שהעוף מבושל. מוסיפים את המלח. כעת לבחירה: להוסיף את הירקות ולבשלם, או להוסיפם חצי שעה לפני כניסת שבת, כאשר הם שורים על פריכותם. מסירים את עלה הירק לפני כניסת שבת. מגישים חם מאוד עם איטריות דקות, שקדי מרק וכדומה.]]>