- 1 ק"ג בשר טחון מכל סוג: בקר, עגל, הודו אדום, חזה הודו, עוף אדום
- 1 יחידה פלפל ירוק, קצוץ דק
- 1 יחידה גמבה קצוץ דק
- 1 פלפל צ'ילי חריף קטן (ללא הזרעים) קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 קופסת שעועית חומה או לבנה בשימורים (מסונן)
- מלח לפי הטעם
- 250 גרם רסק עגבניות
- מעט זעתר לפי הטעם
- שמן לאידוי
- רוטב סויה או צ'ילי מתוק לבחירה
אופן ההכנה:
במחבת גדולה ועמוקה עם תחתית כבדה מחממים את השמן, מאדים את הבצל עד שהוא רך ושקוף, מוסיפים את השום, הפלפלים עד להתרככות. מוסיפים את בשר, מפוררים עם כף עץ ומאדים תוך עירבוב עם הירקות. מוסיפים את שאר הרכיבים ומבשלים למשך חצי שעה תוךעל להבה בינונית, תוך עירבוב מידי פעם.
בסיום הבישול טועמים, מתקנים תיבול אם יש צורך, ומוסיפים את רוטב הסוי' וצ'ילי לבחירה. מבשלים עוד מספר דקות, ומגישים רותח לצד אורז, פסטה או פתיתים.
]]>