- 800 גרם פטריות לבנות (פטריות כפתור)
- 50 מ"ל שמן זית
- 3 שיני שום
- כפית צמחי תבלין לבחירה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 40 מ"ל חומץ בלסמי (ניתן להשיג עם הכשר)
אופן ההכנה:
בחרו פטריות מוצקות וללבנות. חתכו כל פטרי' לארבע. פטריות קטנטנות אפשר להשאיר בשלמותן. חממו את השמן. בקערה ערבבו היטב את כל הרכיבים פרט לפטריות. כעת מוסיפים את הפטריות למרינדה, השהו למשך 20 דקות, תוך כדי עירבוב מידי פעם.
חממו תנור על חום בינוני, פזרו את הפטריות והרוטב על תבנית מרופדת ניר אפי', ואפו למשך 20 דקות, כאשר מידי פעם מערבבים את התבשיל.
האם הפטריות האלו טריות? זו שאלה שעקרות בית שואלות את עצמן בעומדן בפני מקרר הירקות במרכול. הנה טיפ: העדפנה פטריות בתפזורת, קל יותר לוודא טריות. אפשר לבדוק את טריות הפטריות בבדיקה קצרה: אם הפטריה צחורה, ושלמה בתחתיתה - כאשר אין רווח בין הגזע לגוף הפטריה, היא טרי'. טריות הפטריות מכרעת להצלחת כל תבשיל הכוללת פטריות.
]]>