4 מתכונים לסלט מנצח ולזניה אחת מחטיאה

חם בחוץ, לילדים וגם לנו המבוגרים אין חשק לאכול מאכלים חמים עתירי קלוריות * ארבעה מתכונים שיקררו לכם את היום. סלקים מתקתקים עם שמנת חמוצה ואגוזים, מנה בהחלט עסיסית ועשירה בטעמים, ונמצאת גם בקטגורית הבריאות (אוכל)

| כיכר השבת |
1. סלט סלק ושמנת

סלקים מתקתקים עם שמנת חמוצה ואגוזים, מנה בהחלט עסיסית ועשירה בטעמים, ונמצאת גם בקטגורית הבריאות.

רכיבים:

· 6 סלקים בינונים מקולפים וחתוכים לרבעים
· כוס חומץ
· כוס סוכר
· כוס מים
· חצי כפית מלח
· גביע שמנת חמוצה 100 גרם גבינת רוקפור
· 50 גרם חמאה
· מעט בצל ירוק קצוץ
· 40 גרם אגוזי מלך קלויים

אופן הכנה:

בסיר קטן שמים את החומץ המים הסוכר המלח והסלקים ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך הסלקים לפני ההגשה מוסיפים את החמאה עד לקבלת רוטב אחיד ומבריק בצבעו מעבירים לצלחת הגשה באופן חופשי שמים את השמנת החמוצה גבינת הרוקפור ומפזרים בצל ירוק ואגוזים

2. סלט דניאל

ריקי מרשת נאמן מעניקה לנו מתכון לסלט קיץ מרענן. ריקי מעידה שמדובר בסלט שאוגר בתוכו הפתעות. שילוב של ירקות, גבינות, עם טעמים בלתי נשכחים שמתאימים לקיץ החם.

רכיבים:

מיקס עלי חסה
עלים צעירים
קוביות עגבנייה
קוביות מלפפון
קוביות פלפל
מעטרים בטריו גבינות:
רצועות גבינת חלומי מטוגנות.
בולגרית מגורדת.
מטבעות עיזים.
מלווים ברצועות פלפל אדום מטוגנות. שיני שום קצוצות ושמן זית.

אופן ההכנה:
מערבבים את הירקות, מעמיסים את הגבינות, ומתבלים בשום, שמן זית ורצועות פלפל אדום מטוגנות.

3. סלט קיסר

מסעדת רודריגז הירושלמית מנדבת לנו מתכון נהדר וקייצי לסלט קיסר, ומגלים לנו כיצד אפשר גם להנות ממנה בשרית קרירה וקייצית.

רכיבים:

עלי חסה
בצל סגול פרוס
רצועות חזה עוף. (אפשר לתבל במעט שמן זית, פפריקה אדומה, לפני הצליה)

רכיבים של רוטב סלט קיסר

5 כפות מיונז
2 כפות חרדל
כף חומץ
4 שיני שום טרי.
חצי כפית סוכר.
מלח, פלפל שחור, שמן זית.

אופן ההכנה:

צולים את רצועות העוף, מערבבים את החסה והירקות, את חומרי הרוטב מערבבים בבלנדר שופכים על הסלט מקשטים בקרוטונים.

4. לזנייה חלבית מדהימה

השפית חני כהן מזהירה כי מדובר במתכון עמוס בקלוריות, אבל הכי טעים היא הכינה אותו בשנה שעברה לכבוד חג השבועות, אז תגזרו ותשמרו... היא מעניקה לנו את המתכון אותו אפשר להכין בבית.

רכיבים:

דפי לזניה
קילו עלי תרד טריים
10 ביצים
חצי גבינת ריקוטה
חופן גבינת מוצרלה חצי חבילת גבינת פטה
חצי חבילה גבינת שמנת
שמנת מתוקה
בצל

אופן ההכנה:

מאדים את הבצל בשמן זית וחמאה מוסיפים את העלים השטופים מבשלים חמש דק עד לריכוך מסננים. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים והגבינות מוסיפים שמנת מתוקה, ותבלינים, מלח פלפל לבן אגוז מוסקט. להוסיף את בלילת התרד.
אופציה: להוסיף רוטב עגבניות בבלילה, לשיפור הטעם ולצביעתו באדום. מסדרים את דפי הלזניה עליהם שופכים את הרוטב, ושוב דפי לזניה. כשמסיימים מפזרים מעל הכל גבינה צהובה מפוררת.

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית