- 3 כוסות קינואה
- 6 כוסות מים
- מעט שמן
- תבלינים לפי הטעם
- לרוטב:
- בטטות, חצילים, קישואים, בצל וגזר קצוצים דק
- שמן זית
אופן ההכנה:
לפני הכנת הקינואה, מומלץ להשרות אותה במים קרים כ-30 דקות כדי לרכך אותה.
להכנת הרוטב, יש לאפות את הירקות הקצוצים בחום של 180 מעלות. מומלץ לתבל בשמן זית, פלפל שחור, אבקת שום ומעט כמון.
הכנת הקינואה:
מחממים סיר עמוק (מומלץ סיר המיועד לאורז) ומניחים מעט שמן. כשהשמן חם, מוסיפים את הקינואה, התבלינים והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את 6 כוסות המים ומבשלים כרבע שעה.
כשהקינואה רכה דיה, מוסיפים את הירקות מהתנור והנה לכן קינואה ברוטב ירקות.
]]>