- 500 גר' בשר טחון מופשר היטב
- 500 גר' עוף טחון מופשר היטב
- 5 ביצים m מבושלות וקלופות
- 1 בצל לבן גדול קצוץ
- מלח
- פלפל שחור טרי
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה:
במחבת רחבה מטגנים את הבצל בערבוב מתמיד בכף עץ עד הזהבה.
בעזרת מקל בלנדר טוחנים פמחית את הבצל.
בקערה שמים את הבשר טחון ואת הבצל ומתבלים במלח ופלפל.
לשים הכל היטב יחד ומכסים.
בקערה נוספת שמים את העוף הטחון מתבלים ומוסיפים 2 כפות שמן מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
על נייר אפיה משטחים את תערובת הבשר בעובי של 1 ס"מ על נייר האפייה.
משארים שוליים בצדדים לגלגול הנייר, מעליו שופכים את העוף הטחון באותו הגדול.
בשורה רוחבית מניחים את הביצים הקשות, כשאחת נושקת לשניה.
מגלגלים בעזרת הנייר עד שנסגר ממש לרול שלם.
מהדקים בצדדים ומגלגלים את הנייר כסגירת סוכריה.
מניחים בתבנית אנגלישקייק.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25-30 דק.
מוציאים ומקררים ורק אחרי שזה מעט הצטנן פורסים לפרוסות בעובי 3 ס"מ.
טיפ:
לאוכלי השום ניתן להוסיף לתערובת העוף 10 שיני שום קצוצות דק דק.
]]>