- 1.5 קילו פרגיות נקיות משומן
- 200 גר' ערמונים קלופים בוואקום
- 1 כוס חמוציות מיובשות
- 4 כפות שמן זית
- 6 שיני שום שלמות בקליפתן
- חצי כוס יין לבן
- חצי כפית מלח
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
בסיר סוטאז' (סיר רחב ונמוך) מחממים את השמן, מניחים את הפרגיות ומטגנים 2-3 דק באש בינונית, עד הזהבה. הופכים את הפרגיות לצד שני ומטגנים עוד 2 דק' .
מוסיפים את החמוציות בפיזור.
מוסיפים את הערמונים והשום בפיזור.
מתבלים במלח ופלפל ומכסים לבישול של 5 דק באש נמוכה.
מוסיפים את היין ומכסים שוב, מנערים מעט את הסיר לערבוב "זהיר" כדי שלא ישברו הפרגיות.
מבשלים מכוסה עוד 30 דק באש נמוכה.
טיפ: במקום חמוציות אפשר להשתמש בצימוקים כההים.
]]>