- 6 תפוחי אדמה גדולים
- כוס שמן זית
- כמה ענפי רוזמרין
- כף פלפל שחור
- 6 שיני שום קצוצות דק
- מלח
- תבלינים נוספים לפי הטעם
אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר עמוק.
מקלפים את תפוחי האדמה ומכניסים אותם כשהם שלמים למים הרותחים.
מבשלים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט.
כעבור 20 דקות מצננים את תפוחי האדמה. פורסים לפלחים, ומכניסים לתבנית עמוקה.
מחממים תנור ל-220 מעלות, ובינתיים יוצקים לצלחת עמוקה כוס שמן, רוזמרין, תבלינים ומלח לפי הטעם.
יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה שבתבנית ומערבבים היטב.
אופים כחצי שעה.
בתיאבון.
]]>