- 2 כוסות קמח (אפשר גם מלא או כוסמין)
- 1 ביצה שלמה
- 10 כפות מים
- 1 חלמון ביצה
- למילוי:
- בצל גדול קצוץ דק
- חצי קילו בשר טחון טרי
- תבלינים לפי הטעם
אופן ההכנה:
תחילה מכינים את המלית: מטגנים את הבצל במחבת עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים ומפוררים היטב ומתבלים במלח פלפל ותבלינים אהובים.
כשהבשר משנה את צבעו, מוציאים אותו מהמחבת ומקררים.
הכנת הכיסונים:
שופכים לקערה את הקמח ויוצרים גומה ובה מניחים את הביצה והחלמון. בהדרגה מוסיפים מים ומלח ומערבבים.
לשים הכל יחד היטב עד שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה.
מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ, וחורצים עיגולים.
כשהמלית קרה, מניחים במרכז עיגול הבצק כפית גדושה בבצק וסוגרים משני הקצוות.
מבשלים במרק עוף רותח כרבע שעה.
חג שמח!
]]>