כריכים הם מאכל שניתן להכין מראש ולארוז לשימוש מאוחר יותר, ואינם מצריכים כלי אוכל או סכו"ם כדי לאכלם, ולכן הם מאכל אידאלי לארוחות חפוזות או מחוץ לבית, כגון בהפסקות בבתי-ספר, במקום העבודה ובפיקניקים. ניתן לגוון בכל יום במגוון עצום של כריכים. מכריכי בריאות בתוך לחמים מקמח מלא, ועד ג'בטות ממולאות בפלפלים קלויים, חצילים, עגבניות, חביתת ירק, טונה ועוד כל מיני ממרחים אהובים.
מקורו של הכריך הוא במר סנדוויץ', או, בשמו המלא: הרוזן הרביעי מסנדוויץ', יוג'ין מונטאגיו אף על פי שהכריך לא הומצא על-ידו. הרוזן אהב כל כך לשחק, שלא רצה להפסיק ולהניח את הקלפים - גם לא כדי לאכול. יום אחד, היה שקוע מאוד במשחק קלפים. משרתיו קראו לו לארוחת הערב, אך הוא סירב לבוא וצעק להם: "תשימו בשר בין שתי פרוסות לחם והביאו אותו אליי!". אמנם הכריך היה קיים עוד לפני כן, אך הוא יוחס למעמד הנמוך. ייתכן שהאגדה על הרוזן העלתה את קרנו של הסנדוויץ' והעלתה אותו על שולחן מלכים, אך עיקר תרומתה הוא ככל הנראה בטביעת השם סנדוויץ' למאכל הקיים. עירו של הרוזן, סנדוויץ', היא עיירה אנגלית בקנט.
מרכיבי הכריך:
הלחם:
למבוגרים רצוי וכדאי להכין את הכריך מקמח בריא, מלא, כוסמין או שיפון. ילדים מעדיפים לבן, אל תנסו להעמיס עליהם קמח מלא.
המילוי:
רצוי מאד שהמילוי יספק את החלבונים: טונה, או גבינות וביצים, בהחלט יתנו מענה חלבוני לכריך. הוסיפו ירקות וקיבלתם ארוחה מזינה ומושלמת.
איך תכינו את הכריך המושלם?
בין הגבינה ללחם כדאי להניח חוצץ בדמות עלה חסה או גבינה צהובה ובכך תמנעו מהכריך להירטב, אפשר לקלות את הלחם בטוסטר ואז להרכיב ממנו כריך. דאגו לייבש את הירקות לפני שאתם משלבים אותו בכריך. אתם רוצים כריך שיהווה ארוחה מלאה באמצע יום עבודה, מלאו אותו בכל טוב. בעבודה תשמחו על כל תוספת וגיוון טעמי.
הכנתם חביתה? תנו לו להתקרר לפני שאתם מכינים את הכריך. נסו לאכול את הכריך ככל היותר סמוך להכנתו.
כריך עם מילוי חם כדאי שתעטפו בנייר אלומיניום, לעומת זאת כשהמילוי קר השתמשו בנייר נצמד. משתמשים בגבינות קשות, כמו פטה או גבינת עיזים? הניחו אותם למספר דקות על נייר סופג לפני שאתם מעבירים אותו בין פרוסות הלחם.
בכל הנוגע למילוי הכריך- השתמשו בדימיון אבל אל תגזימו בשילובים, תפסת מרובה לא תפסת.
]]>