- החומרים לחלה אחת גדולה:
- 40 גרם מרגרינה מומסת
- כפית מלח
- 4 כפיות שמרים יבשים (ניתן להשתמש גם בשמרים טריים - כ-300 גרם)
- ¼ 1 כוס מים פושרים
- שליש כוס סוכר
- ביצה טרופה
- ½ 5 כוסות קמח לבן (ניתן להשתמש גם בכוסמין)
- לציפוי החלה:
- כף מים אחת
- לציפוי החלה:
- כף מים אחת
- חלמון ביצה אחד
- שומשום או פרג לאוהבים
אופן ההכנה:
תחילה מערבבים בקערה את השמרים, המים, הסוכר, המלח, הביצה והמרגרינה המומסת.
מוסיפים באיטיות את 2 כוסות מהקמח וטורפים יחד, לקבלת תערובת אחידה.
בשלב הזה מוסיפים את יתרת הקמח בהדרגה ומערבבים. בשלב הזה נוצר בצק.
לאחר מכן מקמחים את השולחן עליו מתבצעת העבודה ומניחים עליו את הבצק. לשים היטב. אם הבצק דביק יש להוסיף קמח. חשוב שיווצר בצק לא דביק וגמיש במיוחד.
כעת הגיע השלב החשוב: מניחים בקערה מעט שמן זית ובתוכה את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד שהבצק יכפיל את נפחו. זה אמור לקחת בין שעה לשעה וחצי.
לאחר שהבצק תפח, קולעים את החלה הרצויה ושוב מכסים - כדי שיתפח שוב. ובינתיים מחחמים את התנור.
עכשיו מכינים את הציפוי: טורפים את חלמון הביצה עם כפית מים ומברישים את החלה. מעל, ניתן לזרות שומשום או פרג.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני °180, כ-45 דקות.
שבת שלום!
]]>