- 2 כוסות קמח
- 2 כפות אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 ביצים
- 2 כוסות חלב
- 4 כפות סוכר
- רבע כפית מלח
- 40 גרם חמאה מומסת
- ניתן להוסיף אבקת "שוקולית" לקבלת פנקייק שוקלדיים ומפנקים
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והחלב. מוסיפים בהדרגה את הביצים, החמאה המומסת, הסוכר, תמצית הווניל והמלח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
- מחממים מחבת ומניחים מעט חמאה. יוצקים מהתערובת עד שמתקבלת חביתית דקה.
- מטגנים כדקה מכל צד.
- מומלץ להגיש עם סירופ מייפל, דבש וחמאה או סירופ שוקולד.
בתאבון!!
]]>