חמין בשק: קבלו את החמין הבוכרי 'חלטי סבו'

המטבח הבוכרי ידוע במאכליו העשירים, והפעם את חייבת לנסות חמין בשק. בבוכרית מכנים אותו 'חלטי סבו'. לא תאמיני כמה שזה טעים ומפתיע * עונג שבת (מדור האוכל mame)

|
3
| כיכר השבת |
מרכיבים(8 מנות):
  • קילו בשר בקר כתף או שריר
  • תפוחי אדמה
  • ביצים
  • כוס שעועית (שרויה)
  • כוס חומוס
  • כוס גריסים או חיטה
  • לשקית קוקי:
  • 2 כוסות אורז עגול
  • בצל קצוץ
  • תפוח עץ גרנד מגורד
  • 5 שזיפים יבשים
  • 6 תמרים טחונים
  • חצי כוס שמן
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • כף פפריקה
  • חצי כפית כורכום
  • כמון
  • חצי לימון סחוט

אופן ההכנה:

משרים את החיטה והשעועית, אחרי שמטגנים בצל זורקים הכל לסיר (ניתן להוסיף עצמות מעניק טעם מעדן לאוכל)

מוסיפים את הבשר (אחרי שבושל מעט( את תפוחי האדמה והביצים.

בשקית קוקי שמים: תבלינים: פפריקה, כמון, כורכום, שטה ומלח. סוחטים טיפת לימון (מעניק גוון חמוץ מתוק).

2 כוסות אורז עגול, בצל קצוץ, 1 תפוח עץ גרנד מגורד, 5 שזיפים יבשים ואת התמרים הטחונים.

חצי כוס שמן, מלח ופלפל שחור גרוס.

מבשלים את השקית קוקי בנפרד בסיר עם מים, אחרי שעה מכניסים לסיר החמין

שימי לב, בשקית הקוקי – לתת מרווח בין הסיומת של התערובת לסגירת השקית .

שבת שלום!

]]>
תוכן שאסור לפספס

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
"חלטי סבו" זה נטו בשר, אורז, תמרים/צימוקים שקצוצים דק המתבשלים בתוך שק שצף על מים רותחים כל השבת. המתכון שכתוב למעלה הוא עוד מתכון רגיל של חמין יהודי. ועוד משהו, בוכרים לא משתמשים בתבלינים מלבד מלח, פלפל ולעיתים נדירות בכמון לא טחון (קוראים לזה זירה (ר' בסגול)
מיכל
2
ידוע שאין על המטבח הבוכרי... רק אם אפשר להבין מה עושה פרסומת לבגד כ"כ חשוף באתר חרדי????
חנה
1
כנראה קיבלה הנחייות מוטעות
עיוות של מתכון !
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית