- 1/2 כוס שמן זית
- 2 בצלים קצוצים דק
- 1 ק"ג בשר עגל חלב, חתוך לקוביות
- 2 כפות קמח
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 4 עגבניות מרוסקות
- 2 כפות חומץ
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 1 כפית סוכר
- 3 עלי דפנה
- 2נ כוסת מרק עוף צח
- 50 גרם מרגרינה
- 4 כפות שמן זית
- 500 גרם פטריות שמפיניון
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר כבד את שמן הזית, מטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד שיזהיבו, זורים את הקמח ומטגנים כדקה.
2. מתבלים במלח ובפלפל מוסיפים את העגבניות החומץ והסוכר, היין , עלי הדפנה והמרק. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה קטנה כשעה וחצי עד שהבשר יתרכך.
3. ממיסים במחבת את המרגרינה עם השמן, מוסיפים את הפטריות והשום. מתבלים במלח ובפילפל ומטגנים כמה דקות עד שהפטריות יזהיבו.
4. מוסיפים לבשר את את הפטריות המטוגנות והפטרוזיליה, ומבשלים כ- 20 דקות עד שהרוטב יסמיך.
]]>