משולחן המלך: מתכון לצלי עגל חלב עם פטריות

כשמדובר בסעודת מלכים אי אפשר שלא להגיש לשולחן עגל חלב במרקם משובח של פטריות השמפיניון, כוס יין מיושן ומנת צלי. כך נראית סעודת מלכים אמיתית (אוכל)

| כיכר השבת |
מרכיבים(6 מנות):
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1 ק"ג בשר עגל חלב, חתוך לקוביות
  • 2 כפות קמח
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 4 עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות חומץ
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 כפית סוכר
  • 3 עלי דפנה
  • 2נ כוסת מרק עוף צח
  • 50 גרם מרגרינה
  • 4 כפות שמן זית
  • 500 גרם פטריות שמפיניון
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר כבד את שמן הזית, מטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד שיזהיבו, זורים את הקמח ומטגנים כדקה.

2. מתבלים במלח ובפלפל מוסיפים את העגבניות החומץ והסוכר, היין , עלי הדפנה והמרק. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה קטנה כשעה וחצי עד שהבשר יתרכך.

3. ממיסים במחבת את המרגרינה עם השמן, מוסיפים את הפטריות והשום. מתבלים במלח ובפילפל ומטגנים כמה דקות עד שהפטריות יזהיבו.

4. מוסיפים לבשר את את הפטריות המטוגנות והפטרוזיליה, ומבשלים כ- 20 דקות עד שהרוטב יסמיך.

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית