- 1/2כוס שמן זית
- 1בצל גדול מגורר גס
- 2 כוסות אורז
- 2/3 כוס עלי נענע קצוצים
- 2 כוסות גזר מגורר גס
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 1/2 כפית זנגביל
- 1/4 כפית ציפורן
- 1/2 כפית הל טחון
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית כורכום
- 1 עגבניה חלוטה קלופה וקצוצה
- 1/2 כוס אפונה קפואה מופשרת
- 100 גרם צימוקים בהירים
- מיץ מחצי לימון
- 3 וחצי כוסות מרק עוף צח
- 100 גרם צנוברים מטוגנים
אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר שמן, מוסיפים את הבצל השום והגזר ומטגנים 10 דקות. מוסיפים את האורז הנענע והפטרוזיליה וכל התבלינים ומטגנים 5 דקות.
2. מוסיפים את העגבנייה, האפונה, הצימוקי, מיץ הלימוןן והמרק הצח ומביאים לרתיחה , מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות.
3. משהים 20 דקות מערבבים ומעבירים את הפילאף לקערת הגשה מעטרים בצנוברים ומגישים.
]]>