- 50 גרם שמרים יבשים
- 100 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 2.5 כוסות מים
- חצי כפית מלח
- 1 כף סוכר
- קילו קמח
- קופסת שימורי פטריות מסוננות
- 1 בצל גדול
- 1 גביע קוטג'
- 200 גר' גבינה צהובה מגוררת
- קופסה של גבינה בולגרית בקוביות
- 2 כפות שמן לטיגון
- 2 ביצים טרופות
- מעט מים
- זעתר, שומשום, קצח
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק 10 דקות, ומניחים להתפחה של שעה במקום חמים.
מאדים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומאדים ביחד כמה דקות, מסירים מהאש ומצננים.
מוסיפים את הגבינות ומתבלים בזהירות, כי הגבינה הבולגרית מלוחה.
מחלקים את הבצק ל- 30 כדורים קטנים, שוטחים כל כדור לעיגול בקוטר כ- 10 ס"מ, מניחים כפית גדושה מהמילוי במרכז העיגול.
יש להשאיר שולי בצק של 3 ס"מ לפחות כדי המילוי לא יברח.
אוספים את השוליים ומהדקים לצורת כדור, מניחים את הכדורים בתבניות גדולות, על גבי נייר אפייה, כשהסגירה בחלק התחתון שלהם. יש להשאיר מרחק של כ - 4 ס"מ בין כדור לכדור.
מצפים את הכדורים בביצה טרופה וזורים מעל שומשום, קצח וזעתר. מניחים להתפחה נוספת של 20 דקות ואופים עד להזהבה.
]]>