- 4 חצילים
- 2 פלפלים חריפים
- 4 עגבניות בשלות
- חצי כוס שמן זית
- 10 שיני שם קצוצות
- מלח
- 3 כפות חומץ
- 3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. קולים את החצילי על האש, מצננים וקוצצים למחית גסה.
2. חותכים את שני סוגי הפלפלים לקוביות קטנות מאד. חולטים את העגבניות במים רותחים, קולפים וקוצצים דק.
3. מחממים במחבת כבדה את שמן הזית, ומטגנים את הפלפלים במשך 10 דקות. מוסיפים את מחית החצילים, השום והעגבניות, מטבלים במלח, ומטגנים על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד שהנוזלים יתאדו. מעבירים לקערה ומקררים היטב.
4. מוסיפים חומץ, טועמים ומשפרים תיבול. לפני ההגשה זורים מעל את הפטרוזיליה ומטפטפים מעט שמן זית.
]]>