- 1.5 כוסות אורז
- 350 גרם בשר בקר, או כבש טחון
- 4 כפות שמן
- 2/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופילפל שחור טחון טרי
- 4 כפות צנוברים מטוגנים
- 20 קישואים
- שמן לטיגון חצי עמוק
- 4 כפות שמן
- 2 ק"ג בשר טלה, ללא עצמות קשור היטב
- מלח ופילפל שחור
- 200 חוטי זעפרן
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את כל חומרי המלית, ומערבבים היטב.
2. מסירים מהקישואים את העוקץ, ומרוקנים אותם/ ממלאים את הקישואים במלית אך לא עד הסוף, כדי להשאיר מקום לאורז לתפוח.
3. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, ומטגנים את הקישואים מכל הצדדים עד שיזהיבו.
4. מחממים בסיר גדול וכבד את 4 כפות השמן, ומשחימים את נתח הבשר. מסירים מהאש ומצננים.
5. עורכים בסיר, סביב נתח הבשר את הקישואים הממולאים. מתבלים במלח, בפילפל ובזעפרן, מוסיפים מים עד לגובה התבשיל ומביאים לרתיחה.
6. מבשלים על לוח מבודד, באש הנמוכה ביותר של הכיריים, למשך 12-14 שעות, עד שלא יישאר רוטב בסיר.
]]>