- 1.250 ק"ג לוקוס, חתוך לנתחים של כ- 200 גרם
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 ראש שום כתוש
- 3 עגבניות טריות מרוסקות
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- מלח
- 3 כפות רסק עגבניות
- 2 כוסות מים
- 1/3 כוס מיץ לימון
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. שמים בסיר כבד את שמן הזית, השום והעגבניות הטריות ומאדים 5 דקות. מוסיפים את הפפריקה המתוקה והחריפה, המלח, רסק העגבניות, המים ומיץ הלימון, ומבשלים 5 דקות.
2. מוסיפים את הדגים, ומבשלים 30 דקות על להבה נמוכה עד שהרוטב יסמיך.
3. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה טריה ומגישים.
]]>