- כוס עדשים כתומות
- 2 כוסות גרירי חומוס (מושרה או מוקפא)
- 3 עגבניות
- מעט פטרוזיליה קצוצה דק
- ירקות לפי בחירה: תפוחי אדמה, קישואים, גזר
- מעט כמון
- שום
- בצל גדול
- מים
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
קוצצים תחילה את כל הירקות דק - את הבצל, הגזר, הקישואים ותפוחי האדמה.
מקלפים את העגבניות וקוצצים דק.
מטגנים שמן בסיר עמוק. מוסיפים את הבצל ואת השום. ממשיכים עם העגבניות, ומניחים בתחתית את העדשים. לאחר מספר דקות, תוך שימת לב שהעדשים לא יישרפו, מוסיפים את גרגירי החומוס ומכסים במים כשני שליש מגובה הסיר.
מוסיפים את הירקות, התבלינים והפטרוזיליה ומלח לפי הטעם. מבשלים כשעה, עד שהגרגירים רכים דיים.
שימו לב לבדוק אחת לכמה דקות האם יש די מים בסיר, שכן לעדשים ולגרגירים נטייה לבלוע את הנוזלים שהם באים איתם במגע.
]]>