- 3/4 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
- 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה
- 2 גזרים קלופים וחתוכים
- 1 גמבה פרוסה
- שמן
- בצל חתוך לקוביות
- 3 שיני שום
- מים
- מלח לפי הטעם
- קורט אבקת אגוז מוסקט לבחירה
- שמנת פרווה לבישול לבחירה
- קרוטונים/ גרעיני דלעת קלויים/חמניות/שקדי מרק לבחירה
אופן ההכנה:
מחממים סיר רחב וגבוה למספר דקות. מניחים את קוביות הבצל, משאירים לדקה כדי שיפרישו את הנוזלים לתוספת טעם (טיפ להשבחת תבשילים רבים). מנמיכים להבה ומוסיפים את השמן הזהירות.
מאדים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום והירקות. מאדים קלות, מוסיפים את המים והמלח, מגביהים להבה, ומבשלים את לריכוך כל הירקות. (טיפ לחוסכות בניקיון הכיריים - לבשל ללא מכסה על אש נמוכה למנוע גלישה.)
כשהירקות מוכנים מקררים מעט, טוחנים עם בלנדר על מוט חשמלי, מוסיפים את אגוז המוסקט בחימום לפני ההגשה.
]]>