- לגרנולה ביתית:
- 400 גר' שיבולת שועל
- 1 כוס אגוזי פקאן
- 1 כוס שקדים פרוסים
- 1/2 כוס גרעיני חמנייה
- 1/2 כוס גרעיני דלעת
- 1/2 כוס קוקוס
- קורט מלח
- 100 גר' חמאה
- 1 כוס צימוקים
- 1 כוס דבש או סילאן
- להרכבת המוזלי
- פירות חתוכים (לפי העונה): תפוח, תותים, נקטרינה, אפרסק, גרגירי רימון ועוד כרצונכם
- 3 גביעי יוגורט
- 1/2 כוס דבש או סילאן לכל סועד
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את שיבולת השועל, האגוזים, השקדים, גרעיני החמנייה והדלעת, הקוקוס והמלח.
2. ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הדבש או הסילאן ומבשלים תוך ערבוב 3-4 דקות.
3. שופכים את תערובת החמאה על תערובת שיבולת השועל והאגוזים ומערבבים היטב.
4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
5. משטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים במרכז התנור 10 דקות.
6. מערבבים את התערובת בזהירות בעזרת כף עץ, משטחים שוב ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.
7. כשהגרנולה מגיעה לטמפרטורת החדר (ולא לפני) מפוררים אותה בעזרת הידיים. מוסיפים את הצימוקים, מערבבים ומאחסנים בצנצנת אטומה. הכמות מספיקה לצנצנת גרנולה גדולה.
מרכיבים את המוזלי:
מרוקנים גביע יוגורט לקערה או כוס גדולה. מפזרים כמות יפה מהגרנולה ומסדרים את הפירות. זולפים דבש או סילאן. מקשטים בעוד קצת קוקוס.
]]>