ישנם מוצרי מזון המסייעים לשינה ארוכה ובריאה, ויש כאלה שגורמים לנו להירדם רק אחרי שעות ארוכות לא שינה.
מה כן מומלץ לאכול לפני השינה?
- בננות. הפירות האלה נחשבים ל"פירות האושר" בזכות הטריפטופן שמסייע לרגיעה ומשפר את מצב הרוח. אך כעבור שעה מרגע שאכלנו את הבננות הטריפטופן מגיע למוח מסייע ליצירת מלטונין, הורמון השינה. לכן מי שמתקשה להירדם יכול לקנח בבננות לארוחת הערב.
- מוצרים עתירי חלבון. ביצים ומוצרי חלב עשירים בחלבון ומורידים את רמת החומציות במערכת העיכול. לעיתים קרובות האנשים מתעוררים בגל צרבת שמתחילה בלילה. ארוחת ערב עשירה בחלבון מסוגלת לעזור בפתרון הבעיה.
- שקדים. שקדים עשירים במגנזיום שמסייע להרפיית השרירים ומקל על ההירדמות. מי שלא רוצה לאכול בננות, בהחלט מוזמן לקנח בשקדים לארוחת הערב.
- חלב. חלב חם עם קצת דבש זוהי תרופת סבתא בדוקה נגד נדודי שינה. כמו כן, חלב הוא מקור נהדר לסידן שאחראי גם על יצור המלטונין, הורמון השינה.
- דובדבנים. כדאי לנצל את העונה הקצרה של הדובדבנים כדי לאכול אותם לפני השינה. דובדבנים הם אחד המקורות הטבעיים הבודדים למלטונין. גם מיץ דובדבנים טבעי עושה את העבודה.
- שיבולת שועל. דייסת קווקר נחשבת בעיקר לארוחת בוקר ולא לארוחת ערב, אבל היא עשירה גם בסידן, מגנזיום, זרחן ואשלגן שתורמים לשינה בריאה. חשוב לזכור רק שסוכר בדייסה יכול דווקא להפריע לכם להירדם.
מה לא לאכול לפני השינה?
- קפאין. כולנו זוכרים שאסור לשתות קפה לפני השינה, אבל ישנם מוצרי מזון אחרים שכוללים הרבה קפאין: שוקולד, משקאות אנרגיה, קוקה-קולה, תרופות מסוימות.
- אוכל עתיר שומן. אוכל עתיר שומן מפריע לנו להירדם וגורם ליקיצות רבות במהלך הלילה. כמו כן, שומן גורם פעמים רבות לצרבת שגם היא לא מיטיבה עם שינה טובה. אם אתם מצפים לארוחה דשנה, לפחות תשתדלו לסיים אותה שלוש שעות לפני השינה.
- אלכוהול. אלכוהול פוגע באותן פאזות של השינה שלנו בהן אנחנו רואים חלומות. הרעננות שלנו בבוקר תלויה דווקא בפאזות האלה, לכן יוצא שאלכוהול מחסיר מאתנו מנוחה גם במהלך השינה. וצריכת אלכוהול על בסיס קבוע גורמת לנדודי שינה.
]]>