שבועות: טיפים לשמירה על טריות הגבינות שלכם

מתוך מגוון עצום של כ-400 סוגי גבינות המוצעות כיום, כמה ימצאו את דרכן למקרר שלכם

| כיכר השבת |
את סוגי הגבינות ניתן לחלק ל-3 קטגוריות ברורות: גבינות קשות, גבינות רכות וגבינות לבנות. השתיים האחרונות מוצעות לרוב במיכלים קשיחים המקלים על אחסון נוח וקל במקרר (קוטג', אורדה, מסקרפונה, מוצרלה, פילדלפיה ועוד).

אולם הבעיה מתעוררת כאשר רוכשים גבינה קשה/חצי קשה במשקל, הנארזת לרוב בנייר עטיפה ושקית ניילון.

טכנולוגים בענף המזון טוענים כי שימור ואחסון מושכל של גבינות קשות או חצי קשות מאריך את חייהן ואפילו עשוי לשפר את טעמן.

המומחים של LOCK&LOCK מותג קופסאות המזון הבינלאומי הנודע ביכולת האטימה הודות לפסי הסילקון וארבעת כנפי הנעילה ההרמטית ליקטו עבורכם את הטיפים החשובים לאיחסון גבינות קשות.

ככלל, גבינות טריות יש לאחסן תמיד בכלי מכוסה, במקרר. גבינות בשלות רצוי לעטוף ביריעת ניילון ולאחסן בחלק הקר ביותר במקרר.

גבינות בגוש נשמרות טוב יותר מגבינות פרוסות. גבינות גידים (כחולות) מאחסנים בכלי סגור, כשסביבן מעט אוויר. גבינות בעלות ריח עז יש לאחסן במקרר, במיכל אטום, כדי שריחן לא ידבק במוצרים אחרים.

אפשר להקפיא גבינות קשות, אם כי הן מאבדות את מרקמן אחרי ההפשרה. גבינות שהופשרו מתאימות לגירור, לבישול ולתיבול.

אחסון גבינות

- הימנעו משימוש בעטיפת הגבינה הקשה בניילון נצמד, זה מעודד צמיחה של בקטריות על הגבינה.

- גבינות קשות אוהבות סביבה יבשה ונטולת לחות.

- מומלץ לעטוף גבינות קשות בנייר אפייה ולאחסן בקופסא אטומה, מחוץ למקרר. הימנעו מלאחסן אותן במקרר, שכן הקור עשוי להרוס להן את המרקם.

- גבינות חצי קשות ניתן לשמור בקירור אך גם הן מעדיפות סביבה יבשה ונטולת לחות לכן מיכלי אחסון אטומים ייעשו את העבודה.

- גבינות עובש קשות למחצה "ריחניות", במיוחד בעלות ארומה חריפה יותר מומלץ לשמור בקופסאות אטומות בכדי למנוע דליפת הריח אל חלל המקרר.

- גבינות קשות באטימה הרמטית טובה ובאחסון טמפרטורה נכון יישמרו מספר חודשים. ככל שהגבינה הקשה בעלת אחוזי שומן גבוהים יותר כך יכולתה להישמר לאורך זמן ארוך יותר.

- אם אתם שייכים לסוג האנשים המקפיאים הכל, תוכלו להקפיא גבינות קשות וחצי קשות בהקפאה יבשה בקופסאות ייעודיות להקפאה ובעלות אטימה מוחלטת.

- בגין שיטת הקירור היבש NO FROST הנפוצה היום במקררים, חשוב ביותר לאחסן גבינות יבשות במיכלים אטומים. אטימה מפני יובש וקור תשמור על יציבות הגבינה ותמנע מראה מצומק שלה.

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית