אף שבדבר נשמע אולי קטנוני ואף ילדותי, אין טעם להתווכח עם המנגנון הזה, היות והוא מאפשר לעולם שלנו להתקיים כבר אלפי שנים.
אפילו בורא עולם לא מתווכח עם הנהירה שלנו אחרי פרסים. יתרה מזו, הפרשה שלנו מבטיחה לנו שפע ברכות על שמירת מצוות. ממש כל הברכות שבעולם, מא' עד ת'. הקטע המוקדש לברכות גם מתחיל באות א' ומסתיים באות ת'.
לכן עוד יותר מעניין לראות שהקטע שמוקדש לעונשים הצפויים לנו במידה לא נלך בדרכי ה', מתחיל באות ו' ומסתיים באות ה.
הסדר ההפוך של האותיות, מהשישית לחמישית, מגלה לנו כי העולם שלנו נע לא רק בכיוון אחד, ויש לנו הרבה יותר אפשרויות להפוך את הדברים על פניהם ממה שנראה לנו.
גם אם מחשבותינו מוקדשות רק לניסיונות ההתחמקות מהעונש, ניתן עוד לשנות בצורה משמעותית את המצב ולחזור לרגע המתוק של קבלת הפרס.
חכמינו מסבירים לנו כי האותיות ו' ו-ה הן לא רק אות שישית וחמישית בהתאמה, הן גם החלק השני של ארבעת האותיות הקדושות שמבטאות את הרחמים של קב"ה והאהבה האינסופית שלו.
במילים אחרות, כל מה שבורא עולם שולח לנו הוא טוב, היות והמקור שלו הם רחמים ואהבה, לכן גם בעונשים כבדים קיים פוטנציאל של פרס וברכה. כי אם נמצא בתוכנו את הכוחות לשנות את דרכנו ולהפוך את כיוון התנועה שלנו, גם הפוטנציאל ההפוך של העונשים יתעורר לחיים ויהפוך אותם לברכות.
וכדי לשפר את מיומנות ההפיכה שלנו, נתחיל בתרגיל פשוט של אפיית עוגת תפוחים הפוכה – טארט טאטן.
מתכון לטארט טאטן מהיר הכנה
2 תפוחים ירוקים גדולים
½ כוס פרות יער
30 ג' חמאה
½ כוס + 5 כפות סוכר
1/3 כוס שמן
2 ביצים טרופות קלות
½ כוס מיץ תפוחים
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כף קינמון
מוציאים מתפוחים את הליבה ופורסים אותם לפרוסות דקות מאוד. ממיסים את החמאה ומברישים בנדיבות את תבנית האפייה. מפזרים 5 כפות סוכר.
מניחים פרוסות תפוחים כך שיכסו את התבנית. מפזרים מעל התפוחים את פרות היער. ניתן להחליף את פרות היער בפרוסות שזיפים עסיסיים.
מערבבים מיץ תפוחים, שמן, ביצים, סוכר, קינמון, אבקת אפיה וקמח. אנחנו אמורים לקבל בצק במרקם מעט נוזלי. אם הבצק נוזלי מדי ניתן להוסיף קמח, ואם הוא קשה מדי כדאי לדלל אותו במיץ תפוחים נוסף.
שופכים את הבלילה מעל הפרות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים במשך 40-45 דקות, מוציאים והופכים, כך שהתפוחים המקורמלים יהיו למעלה.
]]>