מומלץ מאוד גם במעשים ולא רק במילים. הבסיס המוסרי הזה של כל התרבות לא רק היהודית, אלא גם המערבית בכל, אף שהוא נכון ולא מעורר ספק, לא ממש נשמע מרגש.
ליתר דיוק, הוא נראה לנו כמו מוסר השכל של ספר ילדים, ולא בדיוק מעורר השראה או רצון לקיים דיון מרתק.
ומה שמעניין שהתגובה הזאת אופיינית הן לאנשים שמתנהגים על פי כל הכללים האלה, והן לאנשים שרואים את עצמם פטורים מהמוסר האנושי. שני הטיפוסים האלה, כמו גם כל הטיפוסים שנמצאים על הסקלה הזאת שבין צדיקות לרשע, רואים בכל הנאמר לעיל דברים מובנים מאליו, ולא מוצאים סיבה אחת מוצדקת להתווכח עם הדברים.
מה שכאמור לא מפריע להם לבנות את חייהם על פי כללים, אילוצים, סיבות ונסיבות שונות, ולאו דווקא לפי התיאור הבסיס של "ואהבת לרעך כמוך".
וזה לא אומר כמובן שכולנו סובלים עד כדי כך מקשיים בהבנת הנקרא. התשובה הפסיכולוגית ל"תעלומה" הזאת פשוטה כל כך עד שהיא כבר כמעט פיסיולוגית: אנחנו כולנו אכן מתנהגים באהבה כלפי רעינו. רק שהאהבה הזאת היא נגזרת מהאהבה שלנו כלפי עצמנו.
האהבה והקבלה האמתיים, שהם כמובן לא מילה נרדפת לאנוכיות ועצלנות, שבהם לפעמים נוטים להחליף את המשמעות האמתית של אהבה כלפי עצמך. בלי שנלמד לאהוב ולקבל את עצמנו, נתקשה מאוד לעשות את זה כלפי האחרים. ובלי שנצליח לעשות את הצעד הזה, נתקשה מאוד לעשות גם את יתר הצעדים שמצפים מאתנו על מנת שנהיה "קדושים", כפי שקוראת לנו הפרשה.
ואומנם, כפי שאמרתי, הנטייה לפינוק עצמי לאו דווקא מעידה על אהבה אמתית, בכל זאת אנחנו אוהבים לפנק את מי שאנחנו אוהבים. לכן השבוע ננסה לפנק את עצמנו וכמובן גם את כל מי שסועד אתנו.
תפוחי עץ עם קציפת מרנג על בסיס עוגיות קוקוס
3 תפוחי עץ גדולים וירוקים
1 כוס יין מתוק
1/3 כוס סוכר
4 כפות מיץ לימון
2 כפות צימוקים
2 כפות אגוזי מלך קצוצים
2 כפות דבש
1 כף רום
5 חלבונים
1.5 כוס סוכר
200 גרם קוקוס טחון
תפוחי עץ ביין
מכינים סירופ מיין, 1/3 כוס סוכר ומיץ לימון. חותכים את התפוחים לחצאים ומוציאים את הליבה. מבשלים בסירופ כ-20 דקות, עד שהתפוחים מתרככים, אך לא מאבדים את צורתם. מוציאים בזהירות מהסירופ ומצננים.
משרים את הצימוקים ברום במשך 30 דקות. מוציאים את הצימוקים מהנוזל ומערבבים אותם עם אגוזים ודבש. ממלאים את חצאי התפוחים בצימוקים, אגוזים ודבש.
מקציפים 2 חלבונים ו-1/2 כוס סוכר. על כל חצי תפוח מניחים קציפת חלבונים. אופים בחום של 150 מעלות במשך 15 דקות.
אופן הכנת עוגיות קוקוס
מקציפים 3 חלבונים ו-1 כוס סוכר. כשהחלבונים מתייצבים מתחילים להוסיף בזהירות את הקוקוס הטחון. כל פעם מוסיפים כשליש כוס ומקציפים היטב. יוצרים עוגיות גדולות ושטוחות. אופים בחום של 150 מעלות במשך 50 דקות.
להגשה מניחים על כל עוגית קוקוס חצי תפוח עץ אפוי.
]]>