- 5 עגבניות בשלות
- 1 חציל
- 1/2 גמבה
- 1/2 פלפל ירוק
- 1 בצל
- 4 שיני שום
- 2 כפות רסק עגבניות
- כמון
- פלפל שחור
- פפריקה מתוקה
- פפריקה חריפה
- פטרוזיליה קצוצה
- מלח גס
- שמן זית
- 5 ביצים
אופן ההכנה:
* חותכים את החציל לקוביות שוות בגודל בינוני, ומפזרים עליהם מלח גס.
* מחממים מחבת ומניחים עליה את הבצל חתוך לרצועות, שיני שום כתושות ומעט פלפל שחור. קולים דקה או שתיים ומוסיפים שמן זית לטיגון של כמה דקות.
* חותכים את הגמבה והפלפל לרצועות דקות או ריבועים קטנים, מוסיפים למחבת, מוסיפים מלח ומטגנים תוך כדי ערבוב.
* סוחטים מעט את קוביות החציל ומוסיפים אותם למחבת. עד ריכוך של הפלפלים.
* קולפים את העגבניות, קוצצים לקוביות ומוסיפים לבישול במחבת עד שהעגבניות נמסות לרוטב סמיך.
* מוהלים את רסק העגבניות במעט מים, מערבבים היטב ומוסיפים לשקשוקה.
* מבשלים עוד כמה דקות על אש נמוכה, עד שבשר החצילים והעגבניות הופכים לרוטב כמעט אחיד.
* מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקות.
* פותחים את הביצים בקערית. יוצרים בעזרת כף "גומות" בתוך הרוטב ויוצקים ביצה שלימה לתוך כל גומה. מפזרים מעליה מלח גס.
* מכסים את המחבת לבישול קצר של הביצים.
* מפזרים פטרוזיליה טרייה קצוצה ומגישים עם ג'בטה טרייה.
בתיאבון!
]]>