- 1/4 2 כוסות שקדים קלופים (כ-340 גרם)
- 2/3 כוס סוכר
- 2 חלבוני ביצה, בטמפרטורת החדר
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית תמצית שקדים
- 1/2 כפית תמצית וניל
- לקישוט:
- חצאי שקדים / שקדים קלופים / צימוקים
אופן ההכנה:
1. טוחנים במעבד מזון את השקדים לאבקה, ומוסיפים 1/3 כוס סוכר. ממשיכים לטחון יחד עד שמתקבלת תערובת טחונה דק.
2. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
3. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה ביחד עם המלח עד לקבלת קצף רך. מוסיפים את 1/3 כוס הסוכר הנותרת וממשיכים להקציף עד שהסוכר נטמע ומתקבל קצף קשה ומבריק.
4. מוסיפים בעדינות את השקדים הטחונים אל תוך הקצף בתנועות קיפול זהירות.
5. מוסיפים את תמציות השקדים והווניל ו'מקפלים' עוד מעט להטמיע את התמציות בבלילה.
6. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-2.5 ס"מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים, ומשטחים אותם מעט בעזרת האצבעות.
7. מעטרים כל עוגייה בשקד או פרי מיובש.
6. אופים כ-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים (אל תזיזו אותן לפני כן, כשהן רכות מדי ולעלות להתפרק) ומאחסנים בצנצנת.
בתיאבון!
]]>