- 6 תפוחי אדמה (החישוב הוא תפו"א 1 לאדם)
- חצי פלפל אדום
- 50 גרם חמאה
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- לגירסא פרווה:
- מחליפים את החמאה בשמן זית או מרגרינה
- את השמנת ניתן להחליף ב75 מ"ל קרם קוקוס
- 6 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 6 כפות רוטב צ'ילי מתוק-חריף
אופן ההכנה:
1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל אחיד. מניחים את הקוביות בסיר, מוסיפים 2 כפות מלח וממלאים את הסיר במים רותחים עד למעלה. מבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט.
טיפ: כדי לשמור על פריכות של תפוחי האדמה וכדי שלא 'יישברו' בבישול, סחטו 1/2 לימון לתוך המים.
2. מסננים ומייבשים את תפוחי האדמה על מגבת.
3. מניחים את קוביות תפוחי האדמה בתבנית בשכבה אחת. ייתכן שתצטרכו להשתמש ביותר מתבנית אחת.
4. מחממים את התנור למצב גריל ואופים במשך 10 דקות בערך, או עד השחמה. כשזה קורה מתחילים להפוך לאט לאט את כל הקוביות כך שכל זווית תהיה צלויה היטב. קצת מתיש, רק כך תשיגו את התוצאה שפנים הקוביות יהיה מספיק רך והחלק החיצוני פריך.
5. בפעם האחרונה שאתם הופכים, זה הזמן להוסיף רצועות של הפלפל האדום ולתת להן להצלות יחד עם תפוחי האדמה.
6. מעבירים הכל למחבת רחבה, מוסיפים את החמאה והשמנת המתוקה או התחליפים הצמחוניים. שופכים את הצ'ילי ומדליקים אש גבוהה. מקפיצים את הקוביות עם הרוטב, עד שהן עטופות היטב.
להגשה: מרפדים צלחת הגשה ברצועות עלי חסה. מניחים עליהם מנה גדושה של הום פרייז.
בתיאבון!
]]>