- 5 דגי בורי קטנים
- 3 עגבניות קלופות
- 5 שיני שום קצוצות
- 3 עלי דפנה
- צרור פטרוזיליה
- צרור עירית
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- מיץ מלימון 1
- מלח גס
- פלפל שחור
- 1/2 ליטר שמן לטיגון
אופן ההכנה:
הטריק במתכון הזה, הוא שהדג מקבל את כל הטעם והעסיסיות מבפנים, ומבחוץ רק מעטה פריך של טיגון עמוק. גם תוכן המילוי מתבשל רק בתוך הדג, כך שהרוטב מחלחל לדג, ומיצי הבורי מבשלים את הירקות.
אבל לפני כן: אני אמנם לא ממשרד התיירות, ואפילו לא מקבלת אחוזים. בהתנדבות גמורה אני קוראת בקול גדול לכולם: הגיעו לטבריה! כבר שנתיים שאנחנו מסבנים את הכלים רק עם ברז סגור, כי חבל על כל טיפה, ובדקנו בדאגה - סנטימטר אחר סנטימטר - את מפלס המים של הכינרת. גם חשבון המים הכאיב לנו באופן קבוע, והגשם הארץ ישראלי התקמצן עלינו נוראות והוציא לנו את הנשמה.
סוף סוף אפשר לחזור לראות את הכינרת בתפארה יחסית. המים גבוהים, הגלים מורגשים וסירות הדייגים ממלאות את האופק בחדווה. זה גם הזמן לקנות ארוחת ערב טרייה, ישר מהדייג: דגי בורי שגדלים ממש אצלינו בימה הקטנה. אל תשכחו לבקש שינקו היטב את הדגים, אתם לא רוצים להתעסק עם זה לבד. המתכון עלי.
אופן הכנת דג בורי מטוגן ממולא בעגבניות
קוצצים את העגבניות, את שיני השום ועשבי התיבול. מוסיפים את התבלינים ושמן הזית. ממליחים בעדינות. ממלאים את בטן הדג בכל טוב, מוסיפים חצי עלה דפנה לכל אחד, דוחסים היטב את המילוי ומהדקים את קצותיו.
אפשר "לתפור" באמצעות שיפוד או קיסמים כדי למנוע מהמילוי לברוח החוצה בעת הטיגון.
מחממים את השמן במחבת עמוקה. בינתיים מפזרים מלח גס מעורב בפלפל שחור גרוס וטובלים את הדגים, מראש ועד זנב, במלח. מכניסים לטיגון של 8-10 דקות מכל צד, עד הזהבה עמוקה.
אני הבאתי את ארוחת הערב, אתם תביאו את המועדון.
]]>