בספר "טעמי המנהגים" מוזכרת סגולה מיוחדת לפרנסה המתקיימת בשבת הקרובה. המנהג הוא לאפות חלה בערב שבת בצורת מפתח - כאשר יש חלק שנוהגים לאפות את החלה בצורה רגילה כשהמפתח מוטמן בתוכה כשהוא עטוף.
הבצק
מינון השמרים המדויק חשוב במיוחד להצלחת החלה, יש להקפיד להשתמש במינון השמרים המתבקש מחסור בשמרים עלול לגרום לאי תפיחה מספקת. את השמן בבצק מומלץ להוסיף רק אחרי שהבצק מתחיל להתגבש וזאת כדי שהבצק יהיה נוח לעיבוד ולא דביק.
על מנת להביא להתפחה מקסימאלית, יש לפזר קמח על הבצק ולכסותו עם מגבת ובכך לשמור על לחותו.
זמן ההתפחה צריך להיות מספיק דיו, התפחה קצרה מדי תגרום לחלה להיות דחוסה וכבדה. יש להקפיד על טמפרטורה נכונה בסביבת ההתפחה. התפחה בסביבה חמה תגרום לבצק לתפוח מהר מדי ולהתעייף, התפחה בסביבה קרה מדי לא תאפשר לבצק לתפוח בהתאם למצופה ותגרום לחלה כבדה ולא אוורירית.
לקבלת חלות אווריריות במיוחד יש להתפיח את הבצק פעמיים. פעם אחת לאחר הלישה הראשונית ופעם שנייה לאחר ההתפחה הראשונית, ללוש שוב ולשים את הבצק לתפוח עוד כ 1/2 שעה. יש להקפיד על זמני מנוחה מספיקים בין התפחה להתפחה.
הלישה
יש להקפיד על זמן הלישה המתבקש. לישה ארוכה מדי מחלישה את הבצק וגורמת לחוסר שמירה של השמרים. לישה קצרה מדי, לא מאפשרת לבצק לתפוח דיו וגורמת גם היא לחוסר שמירה של הגזים-השמרים. מומלץ להגיע למהירות הגבוהה בהדרגה על מנת לקבל בצק איכותי.
בעת לישת הבצק, בעיקר בתחילת התהליך, מומלץ לעצור פעם-פעמיים כדי לנקות עם לקקן את הבצק שנדבק לדפנות כדי שהבצק יצא אחיד. יש להעביר את הבצק לאחר הלישה, לקערה גדולה וזאת על מנת לאפשר לבצק לתפוח ולהתרחב.
האפייה
לאחר עיצוב החלות-לפני מריחת הביצה והכנסתם לתנור, יש לתת לחלות לנוח ולתפוח בערך כחצי שעה. התבנית המיועדת לאפיית החלות צריכה להיות בטמפרטורת החדר לא קרה מדי ולא מחוממת.
משך זמן האפייה המומלץ הינו 45 דקות לתנור רגיל. חשוב מאד להקפיד על מידת חום התנור. מומלץ להתחיל בחום גבוה- 200 מעלות לעשר דקות ראשונות ואח"כ להנמיך את התנור לחום בינוני- 180 מעלות למשך 30 דקות.
לקראת הסוף מומלץ שוב להגביה את חום התנור ל-200 מעלות. חשוב מאד להוציא את החלה מהתנור ומהתבנית, מיד בסיום האפייה, ולקרר אותה מחוץ לתבנית כדי לשמור על פריכותה (השארת החלה בתוך התבנית יוצרת לחות בלתי רצויה).
המידע באדיבות מיקסר "קיצ´נאייד".