סגולה לשפע ופרנסה

מתכון לחלת מפתח ומדריך מצולם לקליעה שלב אחר שלב

אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת ה-חלה לשבת שאחרי חג הפסח: כך תקלעו בקלות חלה בצורת מפתח מבצק מושלם, אוורירי ורך כסגולה לשפע ופרנסה טובה (מתכונים לשבת, אוכל)

חלת מפתח (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 ביצים בגודל M
  • 1 כף מלח
  • 2 כוסות מים פושרים

לציפוי:

  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כף מים חמים
  • שומשום לבן או כל ציפוי אהוב אחר

אופן ההכנה:

מתכון ל-2 חלות מפתח גדולות או 3 חלות בינוניות

למה בכלל מכינים חלת מפתח? הנה כל הפרטים על המנהג המיוחד

אמצעי מדידה: כל הכוסות במתכון נמדדות לפי כוס חד פעמית לשתייה קרה

3 טיפים לפני שנתחיל:

1. בכל מתכון של בצק, אני ממליץ קודם כל "לפתוח" את השמרים (השלב בו מערבבים אותם עם המים והסוכר ומחכים 10 דקות שהם יעלו קצף).

הסיבות לכך הן - א. כדי למקסם את פעולת השמרים; ב. כדי לוודא שהשמרים טובים ולא נהרסו בגלל אופן האחסון (מומלץ לאחסן במקפיא בקופסא אטומה).

2. לקבלת בצק אלסטי ונוח לעבודה, אל תוותרו על לישה טובה וארוכה במיקסר כדי להגיע לפתיחת גלוטן, אך לא ארוכה מדי כי אז הבצק יתחמם יתר על המידה והמרקם שלו ייהרס.

3. לאחר הוצאת החלות מהתנור, מעבירים אותן מיד לשקית או לכלי סגור ואוטמים לחלוטין. זה יראה קצת מלחיץ, אבל אל תחששו מהאדים - כך החלה תישמר טעימה ורכה גם ביום שלמחרת, כאילו היא יצאה הרגע מהתנור.

צפו באופן ההכנה:

קדימה, למתכון:

1. בקערת מיקסר, מערבבים את השמרים עם הסוכר והמים וממתינים 10 דקות עד שהם מעלים קצף.

2. מוסיפים את הקמח, הביצים והשמן ומעבדים עם וו לישה במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים את המלח ומעבדים במהירות הגבוהה ביותר במשך 7 דקות, עד שהבצק אלסטי ואסוף סביב הוו.

3. מעבירים את הבצק לקערה נפרדת ומקומחת ומניחים במקום חמים להתפחה במשך שעה.

4. מחלקים את הבצק ל-6 או 9 חלקים שווים (רצוי להשתמש במשקל). על משטח מקומח, מרדדים 3 חלקים למלבן ארוך ואז מגלגלים אותו לרצועה ארוכה - פעולה זו מעניקה עוד אווריריות לבצק.

5. קולעים 2 או 3 צמות בצק וצופים בסרטון לטריק להכנת "תבנית" מיוחדת לצורת מפתח. מסדרים את הבצק הקלוע בתבניות.

6. ממיסים את הסוכר החום עם המים החמים, ממתינים שיצטנן ואז טורפים עם חלמון הביצה. מברישים בנדיבות את הבצק הקלוע ומפזרים מעל שומשום. בזכות הסוכר החום, החלות יקבלו גוון שחום יפהפה כמו במאפיות.

7. מתפיחים את הבצק הקלוע במשך 15-20 דקות.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות, עד להשחמה יפה.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

14 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

9
וואו הרעיון של התבנית מדהים!!! אני הכנתי ביום שישי בלי תבנית רק ככה על נייר אפיה ויצא עב"ם, אז מקווה לזכור את הרעיון לשנה הבאה... ועוד משהו משהו כאן יודע מה העניין לשים רק את החלמון ולא את כל הביצה?
זה עושה את הציפוי יותר קליל ומבריק והסוכר חום מוסיף לגוון החום של החלה
8
הכנתי ויצא מוצלח מאד אוירירי וטעים ויפה(עם הטרחק של התבנית) תודה
7
אלוף!!! הטריק של התבנית איזה חלה נכנסת הבינונית או הגדולה?
החלה הגדולה . כן תודה זה אחלה טריק רק ככה החלה שומרת על צורה אחידה ויפה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות