לבצק:
- 500 גרם קמח מנופה
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים פושרים
- 1 כוס חלב
- 1 ביצה
- 50 גרם חמאה רכה
- ממרח שוקולד אגוזים (לא חובה, אך מומלץ מאוד)
לציפוי:
- 30 גרם מחמאה מומסת
- סוכר / סוכר + קינמון / קוקוס / שבבי שקדים / שבבי אגוזים
קצפת למילוי - לא חובה:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
מתכון ל-5 גלילי קיורטוש
צפו באופן ההכנה:
בואו נתחיל:
1. בקערת מיקסר, מערבבים את המים, הסוכר והשמרים וממתינים 10 דקות עד שהשמרים יפתחו ויעלו קצף.
2. מוסיפים את הקמח, החלב, הביצה והחמאה ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך דקה. מוסיפים את המלח, מגבירים למהירות הגבוהה ביותר ומעבדים עד שהבצק מתאחד ונאסף סביב וו הלישה.
3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן גדול ומורחים בנדיבות ממרח שוקולד אגוזים על חצי אחד של המלבן (חצי לאורך ולא לרוחב).
לא מתחברים לממרח השוקולד? אפשר לוותר עליו ופשוט לקפל את הבצק לאורך ולהמשיך לסעיף הבא.
5. מקפלים את חצי הבצק הריק על החצי עם ממרח השוקולד ועם גלגלת או סכין חדה, חותכים את הבצק לרצועות ארוכות ברוחב 1.5 ס"מ.
6. עוטפים גלילי קרטון ארוכים (שנשארו מגליל נייר סופג) בנייר אפייה - ואם יש לכם ערכת קיורטוש, בכלל מצוין. מלפפים בעדינות כל רצועת בצק סביב כל גליל לספירלה מהודקת וקושרים את הקצוות. הבצק צריך להיות תפוס היטב בגליל.
7. מברישים כל גליל במחמאה מומסת ואז מגלגלים אותו לציפוי בסוכר / תערובת סוכר וקינמון / שבבי שקדים / שבבי אגוזים - או מיקס של הכל, לבחירתכם. רק וודאו שהציפוי נצמד היטב לבצק.
8. מסדרים את גלילי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות.
איך אוכלים את הקיורטוש? ככה, כמו שהוא! חם וטרי מהתנור.
ואם אני רוצה אותו מושחת יותר? מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה, ממלאים את המאפה החם ואפשר לזלף מעל שוקולד / נוגט / ריבת חלב ולפזר אגוזים קצוצים או כל תוספת אהובה אחרת (רק אל תשכחו לספר לכולנו בתגובות איך אכלתם את הקיורטוש שלכם!).
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!