לבצק:
- 1 ק"ג קמח, מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 2 כוסות מים פושרים
- 1 כף מלח
למילוי:
- 2 חבילות פסטרמת בקר
- 1 צנצנת חרדל גרגירים
לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- פרג או בצל קראנצ'י
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה (או בקערה רגילה ללישה ידנית), מניחים את כל המרכיבים מלבד המלח והמים, לשים עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים את המלח, ממשיכים ללוש ואז מוסיפים את המים ומגרדים את דפנות הקערה אם נדבקים עליהן גושי בצק. ממשיכים ללוש במשך 10 דקות לפחות באופן רצוף.
2. מכסים את הקערה בשקית ניילון ומניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, מקבל מרקם אחיד ונפרד בקלות מדפנות הקערה.
3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים אותו ל-2 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק לעלה מאורך.
4. מורחים חרדל על כל עלה בצק (משאירים שוליים קטנים) ומסדרים חבילת פסטרמה על כל על בצק, בשכבה אחת.
5. מגלגלים כל עלה בצק לרול ומניחים את שני הרולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מלפפים את הרולים זה בזה (במקום לקלוע לצמה), מברישים בביצה טרופה, מפזרים מעל פרג או בצל קראנצ'י ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהחלה מקבלת גוון זהוב שחום עמוק ויפה - גם בחלק התחתון.
.