זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- מלבן בצק עלים במשקל 245 גרם, מופשר במקרר
- 100 גרם רוטב פסטו
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1 ביצה, טרופה
אופן ההכנה:
1. מניחים את בצק העלים על משטח עבודה נקי וחוצים אותו במרכז כך שיתקבלו שני ריבועים גדולים של בצק עלים בגודל שווה. על ריבוע אחד מורחים את רוטב הפסטו, מפזרים מעל את הגבינה ומכסים מעל עם ריבוע הבצק השני, כך שיתקבל ריבוע בצק כפול עם פסטו וגבינה באמצע.
2. חותכים את הריבוע לרצועות ארוכות ומסדרים אותן במרחק זו מזו בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. מגלגלים כל רצועה לספירלה ומברישים בביצה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות, עד להשחמה יפה.