ללחם הקופים:
- 908 גרם בצק פיצה (קנוי או תוצרת בית)
- 1 כוס (198 גרם) סוכר מגורען
- 1 כוס (213 גרם) סוכר חום בהיר
- 1 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1/2 כפית קינמון
- גרידת תפוז אחד
- גרידת לימון אחד
- 8 כפות (113 גרם) חמאה מומסת
לזיגוג ההדרים:
- ⅓1 כוסות (151 גרם) אבקת סוכר
- גרידת תפוז אחד + המיץ
- 1 כף שמנת מתוקה + עוד, לפי הצורך
- גרידת הדרים (לימון ו/או תפוז), לגימור
אופן ההכנה:
1. מכינים את לחמי הקופים: מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים 12 שקעים של תבנית מאפינס עם חלל גדול.
2. מחלקים את בצק הפיצה ל-12 חלקים אחידים ואז מחלקים כל חתיכה ל-4 חלקים - סך הכל 48 חלקים.
3. בקערה בינונית, מערבבים את הסוכרים, הג'ינג'ר, הקינמון, גרידת התפוז וגרידת הלימון.
4. עובדים עם כמה פיסות בכל פעם - טובלים את הבצק בחמאה המומסת ואז מטפטפים מעל את תערובת הסוכר. מניחים 4 חתיכות בצק בכל שקע מאפין.
5. מכסים את הבצק בניילון נצמד משומן קלות ונותנים לו לתפוח עד שכמעט הוכפל בגודלו, במשך כ-45 דקות.
6. אופים עד שהלחמים הקטנים שחומים מאד, במשך 20-25 דקות.
7. מכינים את הזיגוג: מערבבים את אבקת הסוכר, גרידת התפוז והמיץ. מקציפים פנימה את השמנת המתוקה - מוסיפים עוד, לפי הצורך, עד לקבלת תערובת שניתן להעביר בכפית.
8. מניחים ללחמי הקופים להתקרר בתוך התבנית במשך 10 דקות ואז מעבירים לרשת התנור לקירור. מצננים עוד 15 דקות ואז מטפטפים מעל את זיגוג ההדרים ומקשטים בגרידות.