רכיבים
- 1 ראש כרובית, מחולק לפרחים
- 45 גרם חמאה
- 3 כפות גדושות קמח (לאחר ניפוי)
- 3-4 כוסות חלב חם
- 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
- 1/2 כפית חרדל
- 1/2 כפית פפריקה
- מלח ופלפל שחור
- 400 גרם בצק עלים מופשר במקרר
- 1 ביצה, טרופה
אופן ההכנה:
1. מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
2. מאדים את הכרובית במים חמים, עד שהיא רכה, אך לא יותר מדי רכה.
3. בסיר קטן, ממיסים את החמאה. מנמיכים לאש קטנה ומערבבים פנימה את הקמח עד לקבלת בלילה אחידה. תוך כדי ערבוב מתמיד, יוצקים פנימה לאט את החלב. מבשלים ומערבבים במשך 5-10 דקות, עד לקבלת רוטב סמיך וחלק. יתכן שלא תצטרכו את כל כמות החלב, כי הרוטב צריך להיות סמיך.
4. מסירים את הרוטב מהאש, מוסיפים את הגבינה, החרדל והפפריקה ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
5. מערבבים לבלילת הרוטב את פרחי הכרובית ומניחים בצד.
6. על משטח עבודה מקומח, מרדדים את בצק העלים וחותכים אותו ל-12 ריבועים שווים.
7. עובדים על כל ריבוע בצק בנפרד: מניחים ריבוע בתבנית ומניחים במרכזו כף נדיבה מתערובת הכרובית. סוגרים את 4 פינות הריבוע למרכז וצובטים אותן יחד (הן עשויות להשתחרר, אבל זה בסדר).
8. מסדרים בתבנית את כל ריבועי הבצק הממולאים, מברישים בביצה טרופה ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהמאפים זהובים ופריכים.