רכיבים
- ½1 כוסות קמח לבן, מנופה
- ¼1 כפיות מלח גס
- 2 כוסות גבינת צ'דר, מגורדת
- קורט צ'ילי גרוס
- 1/4 כוס גבינת פרמזן, מגוררת
- 1/2 כוס חמאה קרה לא מלוחה, חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס מים קרים / יותר, לפי הצורך
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים שתי תבניות שטוחות בנייר אפייה.
2. בקערת מעבד המזון, מערבבים את הקמח עם המלח, הצ'ילי, הצ'דר והפרמזן, עד לאיחוד. מוסיפים את החמאה ומערבלים עד שהתערובת מקבלת מרקם מחוספס, במשך 1-2 דקות.
3. מוסיפים את המים ומערבבים עד שהבצק יוצר כדור סביב הלהב. אם הבצק נראה יבש, מוסיפים עוד מים, 1-2 כפות בכל פעם.
4. מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 סנטימטר, על משטח מקומח קלות. חותכים לריבועים בגודל 2.5 סנטימטרים ומעבירים לתבניות האפייה המוכנות.
5. בעזרת קצה של סכין קטנה או מזלג, יוצרים חור במרכז כל קרקר. אופים את הקרקרים עד שהם זהובים ופריכים, במשך 14-16 דקות. מצננים לחלוטין לפני ההגשה.
מאחסנים את הקרקרים בכלי אטום לאוויר בטמפרטורת החדר, עד שבוע.