רכיבים
- ¼2 כפיות שמרים יבשים פעילים
- 1/2 כוס מים חמים
- 1 כף סוכר חום כהה
- ¼3 כוסות (420 גרם) קמח לבן, מנופה
- 1/2 כוס בירה לבנה קרה
- 2 כפות חמאה לא מלוחה, מרוככת, חתוכות לקוביות, בתוספת עוד מעט לשימון הקערה
- 2 כפיות מלח ים משובח
- נקניקיות סויה מיני
- 1 חלמון ביצה טרוף עם כף מים
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים את המים והשמרים. מכניסים פנימה את הסוכר ומערבלים במשך כ-5-7 דקות.
2. מערבבים פנימה את הקמח, הבירה, החמאה והמלח, ליצירת בצק מדובלל, במהירות בינונית נמוכה. הבצק אמור להתהוות לכדור לאחר כדקה, להיות יציב, אך לא דביק. אם הוא דביק מדי, מוסיפים קמח, כף אחת בכל פעם. אם הוא יבש מדי, מוסיפים מים, כפית בכל פעם. ממשיכים ללוש עד לקבלת גמישות חלקה ואלסטית, במשך 5-7 דקות.
3. מניחים בצק בקערה גדולה המשומנת קלות ומכסים בניילון נצמד. מניחים במקרר למשך 8 שעות מינימום, עד 24 שעות.
4. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה ומניחים בצד. משלימים את הכנת הבצק על משטח העבודה. מרדדים וחותכים אותו ל-5 חלקים שווים. שומרים על הבצק מכוסה במטלית לחה, עובדים עם מנה אחת בכל פעם. חותכים למלבנים קטנים. מגלגלים את הבצק סביב הנקניקיות, מהדקים בחוזקה כדי לוודא שהוא אטום, כך שלא יתפרק תוך כדי האפיה.
4. מניחים לתפיחה במקום חמים, עד לגודל של 50% יותר, בערך 30 דקות. מורחים ביצה מעל ושומשום/תבלינים, אם רוצים.
5. מחממים תנור מראש ל-260 מעלות. אופים עד לקבלת גוון עמוק, במשך 12-15 דקות.