רכיבים
- 8 קרואסונים גדולים-בינוניים שנקנו יום קודם ושהו לילה בטמפרטורת החדר
- 3 כפות שקדים פרוסים
- אבקת סוכר לקישוט
לסירופ:
- 1 כוס מים
- 2 כפות סוכר
- 4 כפות רום (אופציונלי, אבל מומלץ מאוד. ניתן להמיר ב-1 כפית תמצית וניל)
למילוי:
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כוס קמח שקדים
- 1/8 כפית מלח
- 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
- 2 ביצים גדולות
אופן ההכנה:
1. הכנת הסירופ: בסיר קטן, מערבבים ומביאים לרתיחה במשך דקה את המים, הסוכר והרום. ממשיכים לערבב עד שהסוכר נמס ומסירים מהאש. נותנים לנוזל להצטנן לטמפרטורת החדר.
2. הכנת המילוי: בקערת מיקסר, מערבלים את הסוכר, קמח השקדים והמלח לשילוב מלא. מוסיפים פנימה את החמאה וממשיכים לערבל היטב. מוסיפים גם את הביצים, אחת בכל פעם, ומקציפים במהירות גבוהה עד שהתערובת מקבלת מרקם של קרם אוורירי, כמו ציפוי של עוגה.
3. פורסים אופקית כל קרואסון, כמו סנדוויץ', לשני חצאים נפרדים.
4. עובדים עם כל קרואסון בנפרד: טובלים פעם אחת בסירופ כל פרוסה משני הצדדים, סוגרים לסנדוויץ' ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. הקרואסונים צריכים להיות לחים יחסית, אך לא רטובים. מורחים בפנים כף מקרם המילוי, סוגרים את הסנדוויץ', מורחים כף נוספת מלמעלה ומפזרים שקדים פרוסים.
5. ממקמים את התבנית במרכז תנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים במשך 15-18 דקות או עד שהקרם זהוב. מוציאים לצינון על רשת תנור עד שהקרואסונים חמימים או בטמפרטורת החדר. מאבקים בנדיבות באבקת סוכר לפני ההגשה. כדאי לאכול הכל באותו היום.