רכיבים
- 3/4 כוס מים חמים
- 1 כפית דבש
- 1/4 2 כפיות שמרים יבשים
- 2 כוסות קמח, מנופה
- 1/2 כוס יוגורט
- 2 כפות חמאה מומסת
- 1/2 כפית מלח
- לציפוי: חמאה מומסת ותערובת עשבי תיבול אהובים קצוצים (לא חובה)
אופן הכנת לחם נאן הודי:
1. בקערה קטנה, מערבבים את המים והדבש, מוסיפים את השמרים ונותנים להם להעלות קצף במשך כ-10 דקות.
2. בקערה גדולה או במיקסר עם וו לישה, מערבבים את הקמח, היוגורט, החמאה המומסת, המלח ותערובת השמרים. לשים במשך 5 דקות, עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
3. מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך שעה במקום חמים, עד שהוא מכפיל את נפחו.
4. על משטח מקומח קלות, מעבדים קלות את הבצק, ומחלקים אותו ל-10 חלקים שווים. בעדינות, מעצבים כל חלק לכדור, ומרדדים כל עיגול ל"פיתה" בעובי 0.5 ס"מ.
5. מחממים על אש בינונית מחבת טפלון או כל ציפוי לא דביק אחר, ומניחים בכל פעם עיגול נאן אחד. מבשלים במחבת החמה עד שעולות בועות בבצק, ואז הופכים ומבשלים עוד דקה. לאחר ששני צדדי הנאן מבושלים, אוחזים בנאן במלקחיים וחורכים אותו קלות ישירות מעל להבת הגז במשך 30 שניות מכל צד.
6. מיד לאחר ה"אפייה", מברישים כל נאן בחמאה מומסת, ומפזרים מעל מתערובת עשבי התיבול הקצוצים. מגישים מיד חם או בטמפרטורת החדר - כתחליף לכל לחם בארוחה חלבית.