רכיבים
- 480 גרם בצק עלים, מופשר ומצונן במקרר במשך 10-15 דקות
- קמח מנופה, לקימוח משטח העבודה
- 113 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
- 1 כף פרג
- 1 כף שומשום
- 1 כף בצל מיובש
- 1 כף שום מיובש
- מלח גס
- 1 ביצה גדולה, טרופה קלות
אופן הכנת אוזני פיל מלוחות:
מתכון לכ-15 אוזני פיל
צפו באופן ההכנה (אל תתבלבלו - המילוי בסרטון שונה מהמתכון):
1. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות רק כדי להחליק את פני השטח ולקבל מלבן בעובי 0.5 ס"מ.
2. מורחים את גבינת השמנת על פני כל הבצק באופן שווה, מערבבים יחד את כל התבלינים ומפזרים מעל ולבסוף מתבלים במלח.
3. מקפלים את שתי הצלעות הארוכות של המלבן למרכז ולוחצים בעדינות כדי לשטח ולהדק קלות את הבצק.
4. מברישים את החלק העליון של הבצק בביצה טרופה.
5. מקפלים את שני הצלעות הארוכות שוב ומפגישים אותן במרכז הבצק. מהדקים היטב ופורסים את רול הבצק ל-15 פרוסות בעובי שווה.
6. מסדרים את פרוסות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווח של 5 ס"מ אחת מהשנייה. מברישים את החלק העליון של הבצק בביצה טרופה, ומעבירים למקרר להתמצקות למשך 10-15 דקות.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-30 דקות, עד שהמאפים תופחים ומזהיבים. מצננים ומגישים.