רכיבים
- 3 כוסות קמח, מנופה
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1/2 כפית שמרים מיידיים (אינסטנט)
- 1/2 1 כוסות מים בטמפרטורת החדר
אופן הכנת לחם ביתי זהוב ופריך ללא לישה:
1. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את הקמח, המלח והשמרים יחד. מוסיפים את המים ומערבבים עד להיווצרות בצק מוצק ועבה. אם צריך, מוסיפים עוד 2-3 כפות מים.
2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח במשך 12-18 שעות בטמפרטורת החדר - עדיף בלילה.
3. מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומכניסים לתוכו סיר ברזל יצוק מצופה אמייל בנפח 1 ליטר למשך 30 דקות, לחימום.
4. בשלב האפייה, הבצק צריך להיות גדול, נפוח ודי רופף, עם בועות קטנות. בעדינות, מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח היטב (זכרו: אין ללוש) ומעצבים אותו לכדור בעזרת קמח. עד שהתנור יתחמם, מכסים את הבצק בניילון.
5. מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לסיר (היזהרו, הוא חם מאוד), ואופים בסיר מכוסה במשך 30 דקות. מסירים את המכסה ואופים במשך 10-15 דקות נוספות כדי ליצור מעטה פריך וזהוב.