Homemade

מתכון ללחם ביתי זהוב ופריך ללא לישה

ויש לנו סיבה טובה מאוד לקרוא לו "קסם". דמיינו את זה: כיכר פריכה, זהובה בעיצוב כפרי גס ומקסים. אתם מושיטים יד לקרוע חתיכה עסיסית וטובלים במרק לוהט. מושלם (מתכונים, אוכל)

|
9
| כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 כוסות קמח, מנופה
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/2 כפית שמרים מיידיים (אינסטנט)
  • 1/2 1 כוסות מים בטמפרטורת החדר

אופן הכנת לחם ביתי זהוב ופריך ללא לישה:

1. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את הקמח, המלח והשמרים יחד. מוסיפים את המים ומערבבים עד להיווצרות בצק מוצק ועבה. אם צריך, מוסיפים עוד 2-3 כפות מים.

2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח במשך 12-18 שעות בטמפרטורת החדר - עדיף בלילה.

3. מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומכניסים לתוכו סיר ברזל יצוק מצופה אמייל בנפח 1 ליטר למשך 30 דקות, לחימום.

4. בשלב האפייה, הבצק צריך להיות גדול, נפוח ודי רופף, עם בועות קטנות. בעדינות, מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח היטב (זכרו: אין ללוש) ומעצבים אותו לכדור בעזרת קמח. עד שהתנור יתחמם, מכסים את הבצק בניילון.

5. מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לסיר (היזהרו, הוא חם מאוד), ואופים בסיר מכוסה במשך 30 דקות. מסירים את המכסה ואופים במשך 10-15 דקות נוספות כדי ליצור מעטה פריך וזהוב.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
קמח מלא מתאים? ואם רוצים בכמות של שתי קילו קמח להפרשת חלה יש כמויות?
4
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
3
השאלה עם טעים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
בגלל הטפיחה הארוכה, הלחם גם בריא יותר. הוא גם נשאר טרי יותר זמן. מומלץ!
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות