זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 190 גרם בצק עלים מופשר במקרר
- 1 כוס <a href="http://www.kikar.co.il/179923.html">פסטו מוכן</a>
- 1 כוס גבינת פרמזן / גבינה צהובה מגוררת
- 1 ביצה טרופה להברשה
אופן הכנת מקלות בצק עלים עם פסטו וגבינה:
1. על משטח עבודה מקומח, מרדדים מחצית מבצק העלים למלבן בגודל של כ-40X30 ס"מ.
2. מורחים 1/2 כוס פסטו על מלבן הבצק, ומפזרים מעל מחצית מכמות הגבינה.
3. חותכים מהבצק רצועות ברוחב 2.5 ס"מ, מקפלים כל רצועה לחצי ומסובבים אותה סביב עצמה בצורת ספירלה. מסדרים את המקלות בתבנית אפייה לא משומנת וללא נייר אפייה, במרחק 2-3 ס"מ אחד מהשני.
4. חוזרים על סעיפים 1-3 עם בצק העלים, הפסטו והגבינה שנותרו.
5. מברישים כל מקל בביצה טרופה, ואופים במשך 15 דקות עד להזהבה יפה. מצננים על רשת במשך 5 דקות ומגישים / מעבירים לכלי אטום, שומרים בהקפאה ומחממים לפני ההגשה.