רכיבים
- לבצק:
- 1/2 כוס מים חמימים
- 20 גרם שמרים טריים
- 4 חלמונים גדולים
- 1 כפית תמצית וניל
- 113 גרם מרגרינה
- 1/3 כוס סוכר
- 1 כפית מלח גס
- 3 כוסות קמח + ועוד לקימוח משטח העבודה
- למילוי:
- 170 שוקולד מריר, קצוץ דק
- 1/3 כוס סוכר חום
- 1/2 1 כפיות קינמון טחון
- 65 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר
- 1 חלמון ביצה גדול להברשה
- סוכר לזרייה
אופן הכנת בָּבְּקְחַלָה:
1. מערבבים את השמרים והמים בקערה גדולה, וממתינים 5-10 דקות.
2. מוסיפים לקערה את החלמונים, תמצית הווניל, המרגרינה, הסוכר, המלח והקמח (לאחר ניפוי), ומערבבים עד לקבלת בצק מדובלל. לשים את הבצק על משטח מקומח עד שהוא מתגבש למרקם מבריק, גמיש וחלק, במשך לא יותר מ-5-10 דקות.
3. משמנים קערה גדולה במרגרינה או שמן, מעבירים לתוכה את כדור הבצק, מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה במשך שעה וחצי-שעתיים וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. בקערה קטנה, מערבבים את השוקולד, הסוכר החום והקינמון.
5. פותחים את הבצק על משטח מקומח קלות, ומחלקים אותו ל-3 חלקים, ומרדדים כל חלק לחבל באורך 30 ס"מ.
6. מרדדים כל חבל בנפרד למלבן עבה בגודל 30X15 ס"מ. מברישים את המלבן במרגרינה, ומפזרים מעל מתערובת השוקולד. לוחצים קלות בידיים את התערובת לבצק.
מגלגלים את המלבן לרולדה מהודקת. חוזרים על הפעולה בשני חבלי הבצק האחרים.
7. ממקמים את שלוש הרולדות כשהקצה כלפי מטה זו לצד זו על נייר אפייה.
קולעים לצמה, ומהדקים את הקצה. מעבירים את נייר האפייה לתבנית, מכסים במגבת באופן רופף, ומניחים להתפחה שנייה במקום חמים למשך 1-2 שעות, עד שהבצק מכפיל את עצמו.
8. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות. טורפים את חלמון הביצה עם כף מים, ומברישים את הבצק הקלוע. זורים מעל סוכר, ואופים במשך 35-45 דקות, עד שהבָּבְּקְחַלָה (איזה שם מקסים!) מזהיבה-משחימה. מצננים היטב על רשת.
אז מתי תאכלו את זה?