רכיבים
- 3 כוסות קמח
- 1/2 שקית שמרים טריים
- 2/3 כוס שמן
- 1 כף מלח
- 1/2 1 כוסות מים
- למילוי חלבי:
- 6 ענפי סלרי - ללא החלק הלבן
- 250 גרם גבינה בולגרית מגורדת
- חופן צנוברים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- למילוי פרווה:
- 2 קופסאות טונה מסוננות (110 גרם לקופסה)
- 1 בצל קצוץ ומטוגן קלות
- מלח
- חצי כפית כמון
- 3 כפות רסק עגבניות
- להברשה: 1 ביצה
- לקישוט: שומשום שחור / לבן
אופן הכנת לחמניות ממולאות:
*הלחמניות פרווה, אך אחד המילויים חלבי.
הכנת הלחמניות:
1. במיקסר עם וו לישה, או ידנית, מערבבים את הקמח (לאחר ניפוי) עם השמרים, מוסיפים את השמן ובהדרגה את המים - עד 1/2 1 כוסות - ולבסוף את המלח. לשים היטב עד לקבלת בצק רך. מכסים את הקערה ומניפים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מחלקים את הבצק ל-15 כדורים בגודל שווה, מכסים את הכדורים ומניחים להתפחה חוזרת במשך 20 דקות.
הכנת מילוי הסלרי והבולגרית:
קוצצים את הסלרי, ומערבבים בקערה יחד עם הגבינה המגורדת וחופן הצנוברים, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
הכנת מילוי הטונה:
מערבבים בקערה את הבצל המטוגן, הטונה המסוננת ורסק העגבניות ומתבלים בכמון ומלח.
3. חופרים באצבעות חור במרכז כל כדור, מניחים בפנים מהמלית שבחרתם ומגלגלים לכדור עגול ויפה על משטח עבודה משומן קלות.
4. מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, ניתן לפזר מעל מעט שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב שחום.