רכיבים
- 1/4 1 כוסות מים חמים
- 16 גרם שמרים טריים
- 2 כפות דבש
- 2 כוסות קמח לחם
- 1/3 1 כוסות קמח חיטה מלאה
- 2 כפיות קינמון
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 50-100 גרם שוקולד לבן
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית סוכר חום
- לציפוי:
- 1 ביצה
- 3/4 כוס סוכר חום
- 3 כפות קינמון
- 1 כפית תמצית וניל
- 40 גרם חמאה
אופן הכנת לחם ביתי:
הלחם יהיה מוכן תוך שעתיים וחצי. כלומר, כל ההכנה מסתכמת ב-15 דקות, אך ההתפחה לוקחת שעה וחצי והאפייה - 50 דקות. לכן הכי כדאי להכין את הלחם כבר הלילה, ולחמם סמוך לאכילה.
ציוד נדרש: תבנית מלבנית בגודל 12X22 ס"מ.
1. במיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה או ידנית, מערבבים יחד קמח לחם, קמח רגיל -אחרי ניפוי, שמרים, מים חמים, דבש, קינמון ומלח לבצק אחיד. אם המרקם דביק, ניתן להוסיף מעט קמח לחם, עד שהבצק נפרד בקלות מדפנות הקערה. אם אתם מעבדים ידנית את הבצק, יש ללוש אותו במשך 5-10 דקות נוספות.
2. מגרדים בפומפייה את השוקולד הלבן לתוך קערת הבצק ולשים יחד, עד שהשוקולד נטמע היטב בבצק.
3. משמנים קערה גדולה, מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד או מגבת רטובה. ממקמים את הקערה במקום חמים ושמהים להתפחה של שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. מקמחים משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק התפוח ונותנים לו כמה אגרופים כדי להוציא את האוויר שכלוא בפנים. מחלקים את הבצק ל-5 כדורים שווים, מכסים את הכדורים בניילון ומשהים להתפחה שנייה של 30 דקות.
5. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה מלבנית.
6. מרתיחים סיר גדול מלא במים + כף מלח, וכשהמים רותחים, מוסיפים את הסודה לשתייה והסוכר החום.
7. ממש כמו הטריק שהופך את הבייגל לפריך, מורידים בזהירות למים הרותחים כדור בצק אחד בכל פעם, מבשלים במשך דקה ובעזרת כף מחוררת מסירים מהמים ומעבירים לתבנית המשומנת.
8. הכנת ציפוי הקינמון: בקערה קטנה, מערבבים יחד את הסוכר החום, הקינמון ותמצית הווניל. מברישים את כדורי הבצק בביצה טרופה, ויוצקים מעל את תערובת הקינמון. ממיסים את החמאה במחבת או מיקרוגל ומטפטפים מעל כדורי הבצק.
9. אופים במשך 35-40 דקות בתנור שחומם מראש, עד שהחלק העליון של כיכר הלחם מקבל גוון שחום יפה. נותנים ללחם להצטנן לגמרי לפני שפורסים אותו ומורחים עליו חמאה בנדיבות.